tiistai 11. kesäkuuta 2013

Päivitystä

Vähän on blogin päivittäminen jäänyt, vaikka kaikkea on treenailtu...

Nalalla on ollut muutamat superhyvät treenit eri koutsauksissa. Näistä tärkeimpänä mielessä hypylle ajoissa kääntäminen (mä pelkään niin paljon rimoja että annan sen leiskauttaa ja epäreilusti yritän viime hetkellä kääntää ja sittenhän niitä rimoja vasta alkaa lentämään + oon myöhässä..), huomiosanan käyttö, oma sijoittuminen siivekkeille, oma liike suoraan seuraavalle esteelle (nyt tulee monesti ylimääräinen väistöaskel), yksittäisten ohjauksien treenaaminen, rintamasuunnan merkitys,  kontaktien kriteereistä kiinni pitäminen ja niiden jatkuva treenaaminen. Aika paljon kaikkea ja tuossa on vain ne mitä ensimmäisenä tulee mieleen ja nämä siis entisen listan jatkoksi :)

Nala kävi jokunen viikko sitten useammat kisat, joista kaikista taisi tulla hyl...? Osa hyllytettiin, kun otin uusiksi ainakin parilla radalla keinua. Olihan siellä ihan kivojakin pätkiä ja oikeastaan ainoat tavoitteet radoille mennessä oli pysyä rauhallisena ja olla huitomatta. Ainoat rimat tuli kun olin myöhässä ja/tai ohjasin huolimattomasti. Ja niinku treenikaveri sanoi: "Nalan silmät loistaa radalla ja sillä näyttää olevan hurjan hauskaa siellä". <3 Ja sehän se kuiteskin tärkeintä on :)

Riepu-Eemelin sairasloma on ohi ja jotain pientä on keritty treenaamaan. Mm. Heidin kanssa käytiin pienet treenit ukkosella ottamassa, mutta ei ollut jyrinällä mitään vaikutusta tekemiseen. Pieni tauko näyttää tehneen muutenkin hyvää, koska ilme on ihan super. Täytyisi muistaa pitää muutenkin taukoa aina välillä ja vaikka munakello soimaan ettei tule liian pitkiä treenejä. Suurimmat aloliikkeiden ongelmat on luoksetulon vajaa pa mitä olen yrittänyt treenata mm. pieni askel koiran taakse mistä kutsusta joutuu peffan pyöräyttämään sivulle. Ehkä kuitenkin päädyn jossain kohti opettamaan että tulee eteen. Seuraamisessa käännökset ilman kainalopalkkaa on hieman väljiä. Tänään palkkailin pelkkiä käännöksiä, Onkohan ne aina olleet tuommoisia...? Voisi varmaan tehdä vatitreeniäkin pitkästä aikaa takapään käytön vahvistamiseksi.

Ensimmäiset sairasloman jälkeiset aksatreenit oli eilen. Tehtiin medikorkeudella ja pätkissä. Pilkkunokka oli kyllä tosi pätevänä :) kaikki mitä tehtiin onnistui. Kepeillä kestää jo vaikka mitä ja keinukin tuntuisi olevan valmis. Seuraaviin itsenäisiin treeneihin muistettavaa: hypylle irtoamisen vahvistaminen kun ohjaaja lähtee juoksemaan vastakkaiseen suuntaan, pimeät putkikulmat ja kepeillä voisi alkaa ihan tosissaan treenaamaan itsenäistä sisäänmenoa vaikeista kulmista.

Pari kertaa ollaan harjoiteltu myös jälkikeppien ilmaisua. Talloin pienen ruudun mihin jätin seitsemän keppiä. Kun bongaili niin hervottomat bileet ja kepin kanssa leikkiä. Hyvin tuntui käyttävän nenää ja saavan juonesta kiinni.

Loppuun vielä varoituksen sana, eli olkaa tarkkana metsässä. Muumia puri lenkillä kyy, mutta onneksi pääsi ajoissa hoitoon ja on nyt täysin toipunut tapahtuneesta. Mutta kyllä pelästyin! Mun oma rakas pappakoira, Mus <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti