perjantai 17. toukokuuta 2013

Riepu Reipas sairaslomalla

Riepulla oli eilen kastraatioaika Hakametsään. Yhdeltä vein koiran ja puoli viideltä tuli soitto tulla hakemaan potilas kotiin. Kaikki oli mennyt hyvin ja (pieni) piilokives löytyi vatsaontelosta hyväkuntoisena eli ei ollut kasvainmuutoksia tms. Ei se sitten ollutkaan päässä jumissa niinkuin olen joskus arvellut ;)

Riepu oli tietysti aika pöllyissä alkuillan ja kovin kaipasi läheisyyttä eli pidin tassusta kiinni kun katsottiin yhdessä Suomen peliä. Yllättävän nopeasti piristyi ja käytiin pihalla pissalla ja entiseen malliin piti maiskutella tyttöjen pissat... Ruokaa kun aloin tarjoilemaan niin tälläsi itsensä tuttuun tapaan sivulle odottamaan ruokalulupaa ja hyvin maistui. Tötteröä täytyy päässä pitää ja se taitaakin olla se ärsyttävin asia Rieppalaiselle. Sehän ei tykkää pitää edes loimea saati moista vempelettä. Tänään on jo liikkunut tötsän kanssa ihan hyvin itse mutta eilen sai olla kuin sokealle oppaana: "Siirrä päätä vähän oikealle, hyvä, nyt nosta päätä ylös että pääset kynnyksen yli, hienoa, nyt voit tulla". Nala liukenee nopeasti pois alta kun tötteröpäinen Riepu lähestyy :D

Parit treenitkin on jääneet kirjaamatta. Eli keskiviikon tokot olikin kouluttajan sairastumisen vuoksi omatoimitreenit. Ei oikein taaskaan sujunut vaan oli turhan keskittynyt ympäristöön. Ok, ei saisi olla liian pettynyt kun nuori koira kyseessä mutta kyllä se ärsyttää jos ei saa koiraa oikeaan mielentilaan. Häiriöherkkyys näkyi lähinnä kaikenlaisina pikkuvirheinä ja keskittymisen puutteena. Meillä oli taas pesisvuoro samalla kentällä ja tehtiin omalla kenttäpuoliskolla useampi koira kerrallaan + Eteläpuistossa menee koko ajan ulkopuolisia lenkkeilijöitä ja koiria. Tehtiin nouto liikkuroituna. Ensin varasti kapulalle, josta kutsu takaisin ja uusiksi. Nyt meni kapulalle vasta luvan saatua mutta ei napannut heti ja sivulle tullessa sylki ilman lupaa sen suusta. Luulen että tässä otti suurimman häiriön kun muutaman metrin päässä takaviistossa otettiin myös noutoa. Ei vielä kestä ns. vaikeampia liikkeitä näin kovassa häiriössä. Tehtiin sitten erilaisia helppoja noutojuttuja superpalkalla.
Loppuun paikkamakuu. Otettiin 5min. ja n. puoli minsaa ennen loppua nousi ja hiipparoi mun luo:( Taidetaan olla sittenkin edetty liian nopeasti ja tarvisi enemmän välipalkkaa.
Treenien jälkeen käytiin molempien koirien kanssa Pyynikillä lenkillä ja uimassa. Autolle palatessa otin vielä hetkeksi Riepun seuraamaan toisen ryhmän treenejä ja naksuttelin kontaktista. Nyt oli kiva.

Torstaiaamuna mua taisi jännittää Riepun leikkaus kun vapaapäivästä huolimatta oltiin jo seiskalta kiertämässä Peltolammin lenkkiä. Kerettiin myös käydä ottamassa pienet treenit Multsun kentällä. Tuo kenttä on iso jalkapallokenttä ja hyödynnettiin tilaa viemällä yhdessä kapula kentän toiseen päähän ja juostiin takaisin aloituspaikkaan. Siitä pienellä hetsilä kapulaa noutamaan ja vauhdista palkka. Oli hyvä. Lisäksi vaihtelevia pätkiä seuraamista. Oli oikein kivanoloinen.

Nala kävi eilen tekemässä pieniä aksajuttuja sillä välin kun Riepu oli Hakametsässä. Tehtiin Hannan maanantain radan alkua puomille saakka josta palkka. Keskityin ohjaamaan korostetun rauhallisesti ja yritin vahtia käsiä etteivät nouse. Pari kertaa tippui rima mutta myös useampi onnistunut toisto. Neiti Näpsä tuntui kivalta eli ei lähtenyt mopo tassujen välistä. Tehtiin myös poispäinkäännöstä mikä oli Riepulle hankala. Nalalla sujui hyvin. Oli niin kuuma että tehtiin ihan vain minitreenit.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti