perjantai 10. toukokuuta 2013

Kuluneen viikon treenejä

Maanantai


Pk-tottiksissa otin teemaksi henkilöryhmän ja paikkamakuun. Lämmiteltiin palloa heittämällä ja sitten seuraamista hengailevien ihmisten ympärillä. Oli muistaakseni ihan ok eikä ihan älyttömästi vilkuillut vaikka palkka taskussa. Tavoite tietysti ettei kontakti tipu ollenkaan. Viimeinen palkka tässä setissä tuli kun lähestyttiin ihan suoraan avustajaa ja käveltiin melkein kiinni. Oli hyvä ja kiva ilme.
Paikkamakuussa olin selin ja kysyttiin saako Riepua häiriköidä. Tottakai :) kuulin ainakin taputuksia ja "Tänne"-käskyä. Ei välittänyt häiriöstä vaan makasi skarppina ja asenne oli hyvä. Loppuun kokeiltiin jännitteen luomista makuuseen ja voisi toimia hyvin Riepulla. Täytyy tehdä näitä.
Loppukommentti: "Kiva koira. Heitä sille nyt edes vielä kerran pallo kun toinen sitä niin haluaa" :D

Tottiksista suoraan aksaamaan. Tehtiin rataa pätkissä ja mun yllätykseksi päästiin melkein loppuun saakka. Keinua lennätti pariin otteeseen mutta muuten oikein kiltti. Ja se keinukin meni useaan otteeseen hyvin mutta ei selkeästi vielä aina muista himmata. Paikkasi myös hienosti mun kökköohjauksen. Jäi oikein hyvä mieli näistäkin treeneistä.

Tiistai

Nala aloitti valmennusryhmän vetämässä agiryhmässä. Pysyi hyvin lähdöt ja alun takaakierto-persjättö onnistui hyvin. Muuten sitten ei oikein päästykään kuin pieniä pätkiä. En ollut 100% varma omista ohjauksista ja se näkyi epävarmuutena omassa rytmityksessä ja ohjausherkkänä koirana Nala reagoi tiputtamalla rimoja. Itselle muistutus: Pysy oman ohjaussuunnitelman takana ja vie koiraa rohkeasti!

Keskiviikko

Riepun tokossa oli Anun koulutusvuoro ja teemana häiriöt.  Olin ylitöissä ja tämän takia paikalla viime tipassa. Lämmittelyt jäi tekemättä ja jostain syystä lupauduin vielä aloittamaan. Ensin otettiin perusasentoja häirittynä. Anu heitteli kapuloita ja leluja nenän edessä ja aika monta kertaa Riepu tiputti kontaktin. Samaa seuraamisessa ja oli kyllä älyttömän huonossa vireessä. Paljon vain tämmöstä treeniä ja ei enää suoraan autosta kentälle.
Sitten luoksetuloja kapula-, merkki-, ja lelumeren läpi. Nämä meni jo paljon paremmin. Ensimmäisellä kerralla stoppasi yhdelle kapulalle mutta petrasi joka yrityksellä. Selvisi ihan hyvin siitäkin kun Anu heitti lelun suoraan nenän edestä.
Lopun yhteistreeneissä koirat ringissä ohjaajat edessä ja ensin paikkaistuminen. Anu kävi jokaista käskemässä maahan ja tämä oli pienelle bclle todella haasteellista. Läjähti maahan Anun käskyistä ja minä nostin ylös mooonta kertaa. Riepullakin alkoi jo pinna kiristymään. Mutta pysyihän se loppuviimein istumassa.
Samaa sitten paikkamakuussa. Anu kävi käskemässä sivulle, houkuttelemassa mukaansa jne. Yhden kerran meni lankaan ja se oli kun Anu heitti Riepulle Cuzin (samanlainen on meidän ykköslelu) ja huikkasi "Vapaa". Nytkähti tästä istumaan ja oli jo syöksymässä lelulle ennen kuin ihan itse huomasi virheensä. Loppuajan teki ankarasti töitä sulkeakseen kaikki maailman häiriöt pois mielestä. Superpalkka loppuun. Oli kyllä hyvät treenit.
Me muuten jaetaan sama kenttä pesisvuoron kanssa joten koko kesäkaudeksi on luvassa automaattisesti pientä häiriötreeniä ;)

Torstai

 Koko päivä vierähti Somerolla lampaita paimentaessa. Tai siis meidän tapauksessa sytyttelemässä. En lajista hirveästi ymmärrä mutta varsinkin viimeisen kierroksen loppuun tuli ihan kivaa pätkää ja maahan meni aina kertalaakista. Pitää vielä muutama kerta käydä kokeilemassa syttyykö Riepu miten hyvin lampaille. Nyt osa ajasta menee pjaskassa pyörimiseen, aitojen merkkaamiseen ja tuttujen morjestamiseen. Kiva päivä oli ja suunnitelmissa on viedä Nalakin kokeilemaan paimennushommia.

Perjantai


Otettiin molempien kanssa aksajuttuja. Nala teki kontakteja niin että naksuttelin kun tassut osuivat maahan. Tehdään näitä lisää jatkossa. Tätä ei ole aiemmin kokeiltu mutta jospa se selkiyttäisi oikeaa paikkaa ja pysyisi mielessä myös silloin kun aksataan korkeassa vireessä. Nyt ainakin toimi hyvin :)
Riepu teki keinua. Ei lennättänyt kertaakaan, hyvähyvä :) teki myös puomia kun sotkenut sitä keinuun ja himmaillut. Näyttäisi kuitenkin edenneen erottelussa ja meni hyvällä vauhdilla ja kiihdytti entisestään kun hieman kannusti. Ihan super 2on-2off <3
Sitten vielä keppejä. On jättänyt viimeistä väliä helposti tekemättä joten nyt lisäsin haastetta vedättämällä tai valssaamalla loppuun. Kesti hyvin. Sitten lähetin kaukaa hakemaan keppejä ja otin etäisyyttä sivuttaissuunnassa. Parhaimmillaan meidän väliin jäi keinu. Olin ihan yllättynyt siitä miten hyvin teki :) yhden kerran jäi vika väli tekemättä, muuten puhtaasti. Olipas ihan superkivat treenit molempien kanssa <3





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti