torstai 2. toukokuuta 2013

Tästä se lähtee(?)

Pitkällisen pohdinnan jälkeen päädyin siihen että kokeilen blogin kirjoittamista. Suurin syy tähän on se että saan itselleni ylös huomiot ja muistiinpanot treeneistä. Hieman harmittaa etten ole kirjannut jo aiemmin asioita ylös, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Aloitetaan vaikka Riepun viime aikaisista tokotreeneistä. Koko talvi ollaan treenattu Tamskin valmennus- ja tavoitteellisen ryhmän vetämissä treeneissä. Näistä treeneistä me ollaan saatu hurjan paljon irti ja edistystäkin on tapahtunut. Riepu on motivoitunut treenikaveri, mutta kovin eläväinen (parinkin eri treenien vetäjän sanoin ;) ). Eteenpäin ollaan päästy tässä asiassa ja keskittyminen ja vireenhallinta onnistuu jo paljon paremmin kuin viime syksynä.

Eri liikkeiden tilannekatsaus:


Paikkamakuu

Tämä on ollut meidän kompastuskivi, koska liike on äärettömän tylsä Riepun mielestä. Alkuvuodesta päädyin siihen että makuu tehdään pää maassa. Viimeinen niitti oli kun nuori herra päätti nuoleskella muniansa kesken rivimakuun. Pää maassa makaaminen on edistynyt kivasti ja ääntelyäkään ei ole esiintynyt. Viimeksi kimppatreeneissä lämmittelin ennen makuuta pallolla niin sai pahimmat höyryt pois ja malttoi odottaa rauhassa "tuomarin" alkupuheet yms. alkujutut. Makasi rauhassa koko 5min. makuun ja ei reagoinut vaikka vierestä haettiin lyhyempää makuuta tekeviä pois.
Isoin ongelma on ollut että menee mutkalle pää maassa ja vähän nihkeästi. Kotitreeninä on nyt tehty paljon pelkkiä alas menoja sivulta ja heitän pallon suoraan eteen. Ajatus on jo kivasti siirtynyt eteenpäin katsomiseen. Näitä täytyy jatkaa.
PK-tottiksissa ollaan tehty normaaleja paikkamakuita ja siellä toimii kivasti kun olen ottanut tiukan linjan ja kieltänyt vinkumisista ja häröilyistä.

Paikkaistuminen

Tehty lyhyttä settiä rivissä ja tasaisesti palkkaillen. Olen myös piipahtanut piilossa. On ollut kiva ja rauhallinen ilme.

Seuraaminen

Teen paljon kainalopalkalla. Paikka on kiva mutta tuntuu että en saa tarpeeksi voimakkaan näköistä tekemistä silloin kun lelu piilossa. Ei ole huono mutta kun tiedän miten hienoa tekemistä (nimenomaan se ilme) silloin kun lelu esillä niin ei voi olla tyytyväinen mihinkään muuhun. Yritän palkata mahdollisimman vaihtelevasti ja ottaa lennosta seuraamaan ym. Enemmän täytyy tehdä sitä että antaa saalistaa lelua mutta ei purra kiinni ja sitten lelu taskuun. Tällöin pysyy ilme hyvänä. Omiin liikkellelähtöihin täytyy kiinnittää huomiota. Jos lähden vähän varovasti/hitaasti/jäykästi niin koira on samanlainen.

Jäävät

Maahanmeno nopea. Seisominen ok, mutta voisi olla vielä täpäkämpi. Talvella tepsutteli pysähtyessä tassuja mutta ei taida enää olla yhtä paha. Ei pahemmin arpomista mutta istumista ei tehty vähään aikaan. Tehty myös omaa versiota Z-liikkeestä. Lähtee kivasti asennosta mukaan seuraamaan.

Kaukot

Avo kohtuullisen ok. Myös kaikkia kolmea asentoa treenattu vaihtelevasti ja peruutuskuuri tuonut kivasti ajatusta taakse. Pelkät suulliset käskyt koska jää käteen kiinni. Vaihdoissa seisomaan toisella jalalla esiintyy pakkoliikepotkasua mutta ei varsinaisesti tule eteenpäin. Ei kuulema oo niin tarkkaa ellei pyri MM-koneeseen :) Kuurina voisi ottaa pelkästään kahta asentoa vaihdellen ja liikeratoja, kun aika paljon tehty kaikkia kolmea.

Nouto

Koko talvi opeteltiin nostamaan kapulaa takaa ja ettei sitä saa räjäyttää. Isolla puisella pito hyvä. Voisi kuitenkin napata kapulan nopeammin vaikka kiertääkin taakse ja tuo kyllä laukkaa mutta silti kaipaisin enemmän näyttävyyttä ja voimaa. Voisi ottaa nämä asiat seuraavaksi työn alle. Hyppynouto ok.

Metalli

Kapula tällä hetkellä teipattu. Palattiin asiassa taas monta askelta taakse mutta joskus myöhemmin tästä lisää.

Ruutu

Viimeksi tehty niin että lelu piilossa hiekkavallin takana. Juoksi hyvällä voimalla ruutuun kohtuullisen taakse. Jatketaan tätä ja katsotaan päästäänkö minkälaiseen lopputulokseen. Itselle muistutus: mene aina ruutuun leikkimään ja muista merkata oikea paikka.


Merkki

Olen palkannut "väärästä" paikasta ja nyt sitten väännetään asiasta kun haluankin että menee suoraan merkin taakse. Tästä syystä merkille lähtiessä tulee helposti ääntä. Täytyy ottaa oikein ajatuksella projektiksi jossain vaiheessa.

Tunnari

Piilottelin omaa ja sitten jossain vaiheessa otettiin muita mukaan. Myös pelkkää pitoa otettu. Kerää hirveitä kierroksia etsimään lähtiessä, napsii vääriä ja rouskauttaa oman säpäleiksi palkalle vapautuksesta huolimatta. Siis kaikki pielessä. En vain osaa ja en kyllä enää tee koko liikettä ilman valvovia silmiä.

Liikkeiden välit

Ajattelin ottaa teemaksi seuraavissa ohjatuissa treeneissä. On kyllä olleet ihan kivat kisanomaisissa treeneissä jne. mutta silti tulee luvattoman vähän harjoiteltua.

Siinä nyt jotain. Jatketaan tokon osalta toiste.

Agilityssa Riepulla on keinu kesken ja kepit on myös vielä aika epävarmat. On kiltti partiopoika joka menee sinne minne ohjataan, ottaa kontaktit, kääntyy pienesti ja pitää rimat <3 käytiin viime viikonloppuna yksi hyppäri kokeilemassa virallisissa, vaikka R onkin vielä hyvin keskeneräinen. Ehkä ei olisi pitänyt kun keppejäkin oltiin menty tyyliin pari kertaa radalla ennen kisoja :D no mutta kivaa oli ja tuloksena kymppi. Jätti viimeisen keppivälin tekemättä, kun mää hätäilin omaa valssia ja väärä putkensuukin oli suoraan edessä houkuttimena. Otettiin alusta ja uusinnalla teki hyvin. Toinen vitonen tuli kun olin valinnut huonon linjan ja työnsin suoraan putkesta tulevan koiran takaakiertoon. Ei ehtinyt hypätä vaan tuli kilttinä poikana toiselle puolelle kun hieman kalastelin. Loppuun tuli ruma pyörähdys kun yritin jotain takaaleikkausta vaikka ei kumpikaan sitä osata. Olipa kyllä hassua radalla kun ei tarvinnut varoa jokaista rimaa :)

Nalan kanssa tavoite olisi nousta vielä joku kaunis päivä sinne kolmosiin. Kesäprojektina tulee olemaan kontaktit. Niihin suurin osa meidän kisaradoista kaatuu :/ mutta oma moka kun ei niitä aikanaan ole kunnolla opetettu. Nalan kanssa radoilla on kaksi vaihtoehtoa: painetaan hullunkiilto silmissä ja tuntuu että taivas tippuu niskaan tai sitten se uskomaton yhteenkuuluvuuden tunne kun me agiliidetään yhdessä <3 Nalan kanssa radalla on tärkeää että sitä ohjataan eikä ohjailla ja täytyy itse olla hyvin määrätietoinen. Nala aloittaa treenit ensi viikolla agilityn valmennusryhmän vetämässä ryhmässä ja odotetaan näitä treenejä innolla.

Yksi esineruutukin on tälle keväälle tullut tehtyä. Molemmilla koirilla kaksi kierrosta. Tykittivät hurjaa vauhtia ruudun takareunalle viedylle lapaselle ja hyvät palautukset. Näitä lisää ja jälkikausikin täytyy korkata. Ehkä sitä innostuisi ihan tosissaan treenaamaan Pk-juttuja?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti